Molenrestauratie

Elk jaar doen we één of twee grote molenrestauraties. De voorbije jaren hebben we bijvoorbeeld de molen van Mol-Millegem op het domein van Bokrijk en de Lijstermolen in Heuvelland gerestaureerd. Voor de stad Doornik hebben we met de ‘moulin de Thimougies’ een volledig nieuwe driezolder gebouwd.

Molenonderhoud

Er wordt heel veel vers gezaagd hout gebruikt bij molenrestauraties. Dat hoeft geen probleem te zijn maar een goede opvolging is absoluut nodig. Door regelmatig onderhoud kunnen we heel veel van deze problemen opvangen. We hebben een enorme expertise ter beschiking staan.

Onderhoudscontracten

Regelmatig onderhoud van molens is van cruciaal belang. Dag in dag uit worden molens aan regen en wind blootgesteld. Soms zijn het maar kleine mankementen die ervoor zorgen dat een molen niet meer kan draaien maar de jarenlange stilstand daarna is gewoon nefast. Wij combineren een regelmatig nazicht van de molen met kleine herstellingen. Zo kunnen wind- en watermolens gedurende jaren zonder haperen blijven werken.

Schilderwerken

Het schilderwerk van molens en zeker de wieken vergt speciale kennis en speciale technieken. De omstandigheden waarin molens staan zijn bijzonder aggressief door regen en wind. Regelmatige onderhoudsschilderbeurten zijn een absolute must.